Foreldrepulsen

En veldig fin ting med Foreldrepulsen.no er at alle artiklene finnes på de fleste språk. Du kan lese artiklene på både norsk, engelsk, arabisk, vietnamesisk, urdu, somali, tyrkisk og mange andre språk. Klikk deg inn på lenkene til artiklene og du kan velge skriftelig språk øverst i venstre hjørnet på siden.

Demokrati

Elever i norsk skole kan mye om demokrati. Demokrati har vært løftet fram i skolens planer og skolen selv er blitt en stadig mer demokratisk arena. Skolen skal fremme læring om, for og gjennom demokrati.

Skjermbruk ødelegger søvnen

Skjermbruk på senga kan ødelegge for søvnen til barn og ungdom. Mobilbruken kan motvirke innsovning og få store konsekvenser for hverdagen og helsen til barnet.

Ensomhet

I alle skolegårder finnes det barn som føler seg ensomme og utenfor fellesskapet. Mange barn prøver å skjule ensomheten, derfor er oppmerksomme voksne helt avgjørende.

Stimuler til leselyst

Foreldre gir barna leselyst ved å lese selv, lese høyt for barna og vise interesse i det barna leser. Hjelp barna i å velge lesestoff som fenger. Husk at all lesing teller – også på skjerm.

Les her

Hva er nettvett - egentlig?

Stadig flere og stadig yngre barn tilbringer stadig mer tid på nett. For å ferdes trygt på internett, må barna lære noen kjøreregler. Tenk kritisk, vær et godt forbilde og vær trygg på nett!

Hva gjør skolehelsetjenesten?

Skolehelsetjenesten skal finnes på alle barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler og kan blant annet bestå av helsesøster, skolelege, psykolog og fysioterapeut.

Hva er Autisme?

Vansker med å forstå andre mennesker og delta i gjensidig sosialt samspill med andre er de mest framtredende trekkene blant de som har autisme. De første symptomene dukker gjerne opp tidlig i livet.

Diskriminering

Diskriminering og hatytringer er viktig å bekjempe. Diskriminering kan forklares med at noen behandles forskjellig på en usaklig måte. Dette kan skyldes manglende kunnskap eller være et uttrykk for trakassering.

Formål Kartleggingsprøver

Kartleggingsprøvene er til for å avdekke hvilke elever som trenger ekstra hjelp. Disse prøvene bidrar til å finne ut hvem disse elevene er på et tidlig tidspunkt, og hva de behøver hjelp til.

Tid for lusesjekk

Hvordan oppdager du om barnet har fått lus, og hvordan blir dere kvitt det? Lusa er aktiv hele året, og det er lurt å sjekke barnet jevnlig. Husk å gi beskjed til skole og venner om dere oppdager lus, for å motvirke videre smitte.

Turmat

Mette barn er turglade barn! På tur får dere både fysisk aktivitet, familietid og naturopplevelser. Med sunn, fristende turmat, får kroppen påfyll av næringsstoffer og energi. Les her

Konfliktløsning

Konflikter mellom elever er en del av skolehverdagen. Noen konflikter er vonde og krever at skolen jobber aktivt for å dempe dem. Det finnes ulike måter å håndtere konflikter på, blant annet gjennom å bruke elevmeglere.

Sjenerte barn

Sjenerte barn kan trenge hjelp av voksne for å ta kontakt med andre. Støtte og hjelp i tidlige skoleår kan være avgjørende når de sjenerte barna blir eldre.

Gode apper for lesing (Ferdigheter) 26.01.2018
Nettbrett og apper kan være fine verktøy for å lære å lese og videreutvikle leseferdighetene. Gode leseapper har noen fellestrekk, og mange av dem egner seg godt til barn som har utfordringer med å lese.
Les >>>

Folkeskikk og språkbruk (Foreldrerollen) 14.01.2018
Å lære barna å opptre hensynsfullt, respektfullt og høflig er en viktig foreldreoppgave. Høflige barn vinner lettere respekt og møter oftere høflighet tilbake.
I noen skolegårder kan stygt språk høres også blant de minste barna.

Slik hjelper du ditt barn med matematikk. (Ferdigheter) 07.01.2018
Matematikk er et godt eksempel på hvor mye foreldrene betyr for barnets læring. Les mer om hvordan du kan bidra.

Små grep – stor forskjell (Helse) 01.01.2018
Næringsrik og variert mat er viktig for barns helse og trivsel. Et sunt kosthold legger grunnlaget for opplagte skolebarn.

Drikker du? Les dette! (Foreldrerollen) 15.12.2017
Mange barn gruer seg til julen på grunn av foreldrenes alkoholforbruk. Det oppleves utrygt når mor eller far forandrer seg når de drikker.

Brannøvelse i hjemmet (Annet) 08.12.2017
De fleste dødsbranner skjer i hjemmet. Ved å øve på hva man skal gjøre om en brann oppstår, blir både barn og voksne tryggere på hva de skal gjøre. Det kan redde liv!
Les hele saken > Foreldrepuls.no >>

Les flere saker fra arkivet: Foreldrepuls.no