Foreldrepulsen

header Foreldrepulsen

En veldig fin ting med Foreldrepulsen.no er at alle artiklene finnes på de fleste språk. Du kan lese artiklene på både norsk, engelsk, arabisk, vietnamesisk, urdu, somali, tyrkisk og mange andre språk. Klikk deg inn på lenkene til artiklene og du kan velge skriftelig språk øverst i venstre hjørnet på siden.

Hva skal vi lese nå?  (Ferdigheter) 23.04.2017
Nøkkelen til leseglede er å finne bøker som barna liker. Om du leser høyt eller barnet leser selv, er det viktig å finne en bok som engasjerer. Det finnes mange flotte barnebøker, både klassikere og nyutgivelser.

Hvorfor planleggingsdager? (Annet) 17.04.2017
For foreldre kan det av og til være vanskelig å få tak på hvorfor skolen har planleggingsdager. Da er det nyttig å vite noe om formålet med dem, hva de brukes til og hvordan de kommer elevene til gode.

Sykling til skolen (nye regler) (Foreldrerollen) 02.04.2017
Det er foreldrene som avgjør om elevene får sykle på skoleveien eller ikke. Å sykle til skolen gir skolebarna frisk luft og mosjon, og er en god hverdagsaktivitet. En skikkelig vårpuss gjør sykkelen klar!

Ferie i skoletiden (Foreldrerollen) 26.03.2017
Det er oppmøteplikt for elevene i grunnskolen. Dersom permisjon for en kort periode søkes og innvilges, må foresatte sørge for at eleven får nødvendig opplæring i denne perioden.

God natt, Snapchat! (Helse) 19.03.2017
Barn og ungdom som bruker mobil og pc på senga får generelt dårligere søvn enn de har behov for. Mobilbruken kan motvirke innsovning og få store konsekvenser for hverdagen og helsen til barnet.

Kartleggingsprøver (Ferdigheter) 12.03.2017
Kartleggingsprøvene er til for å avdekke hvilke elever som trenger ekstra hjelp. Disse prøvene bidrar til å finne ut hvem disse elevene er på et tidlig tidspunkt, og hva de behøver hjelp til.

Spiseforstyrrelser (Helse) 05.03.2017
Spiseforstyrrelser er komplekse lidelser som kan komme av mange ulike ting. De gir seg utslag i et vanskelig forhold til kropp, mat og vekt.  Som foreldre må vi være gode rollemodeller og oppmerksomme på endringer.
Les hele saken > Foreldrepuls.no

Les flere saker fra arkivet: Foreldrepuls.no