Foreldrepulsen

header Foreldrepulsen

En veldig fin ting med Foreldrepulsen.no er at alle artiklene finnes på de fleste språk. Du kan lese artiklene på både norsk, engelsk, arabisk, vietnamesisk, urdu, somali, tyrkisk og mange andre språk. Klikk deg inn på lenkene til artiklene og du kan velge skriftelig språk øverst i venstre hjørnet på siden.

Det psykososiale skolemiljøet (Helse) 10.11.2017
Et nytt regelverk om skolemiljø fastslår at alle elever har rett til å ha et trygt og godt skolemiljø. Det er elevenes egen opplevelse av hvordan de har det på skolen, som er avgjørende.

Snakk om seksualitet (Foreldrerollen) 05.11.2017
Det aller viktigste vi kan lære barna våre om seksualitet, er hva som er greit og ikke. Hva er greit å gjøre med seg selv, med andre og hva er det greit at andre gjør med deg. Ved å være åpne om dette, gir vi barna kunnskap og trygghet.

Ulike lesestrategier (Ferdigheter) 27.10.2017
Gjennom lesingen skal barnet få kunnskap, trekke ut informasjon og forstå det han eller hun har lest. Da bruker vi litt andre lesestrategier enn når vi leser skjønnlitteratur. Hvordan kan foreldre støtte oppunder lesing for læring?

Digital kompetanse – foresatte (Foreldrerollen) 20.10.2017
Som foreldre må vi gå foran som gode eksempler, også på digitale arenaer. Vi må ha et bevisst forhold til hvordan vi fremstår, hva vi legger igjen av digitale spor og hvordan vi forholder oss til all informasjonen på nett.

Fedme (Helse) 13.10.2017
Mange barn trenger hjelp for å holde en sunn vekt. Et fornuftig kosthold og aktivitetsnivå er viktig for å unngå overvekt. Har du et overvektig barn, finnes det gode tiltak som kan hjelpe med å oppnå en normal vekt.

Alle har en psykisk helse! (Helse) 09.10.2017
De fleste barn og unge har god psykisk helse. Men det finnes en betydelig andel som sliter med vansker som angst, depresjon eller atferdsforstyrrelser. Som foreldre kan vi bistå barna i en tung situasjon.
Les hele saken > Foreldrepuls.no

Les flere saker fra arkivet: Foreldrepuls.no