Melk

Skolemelk skoleåret 2015/2016

Melkeutdelingen ved Jeriko skole starter onsdag 19.august 2015.

Foresatte vil ha mulighet til å legge inn bestilling hos TINE Skolemelk for skoleåret 2015/16 fra 1.august 2015. Informasjon om hvordan man bestiller melk er tilgjengelig på flere språk på www.skolemelk.no.

Ved registrering trengs informasjon om elevens fullstendige navn, gruppe/ klassetilhørighet og hva slags type melk. Tilbudet består av lettmelk, ekstra lettmelk og laktoseredusert ekstra lettmelk med kakaosmak. Skolemelken er foreldrebetalt. Abonnementet tegnes for ½ eller 1 skoleår om gangen.

Det anbefales å bestille i god tid slik at eleven får melk fra første utdelingsdag. Les brukervilkårene på www.skolemelk.no eller sende oss en e-post på skolemelk@tine.no. Dersom du ikke finner svar her, kan du ringe vår supporttelefon – 815 20 020 – hverdager mellom klokken 08.00–16.00.

Hvorfor skolemelk?

Det er ingen tvil om at et ordentlig skolemåltid betyr mye for at konsentrasjons¬evnen og læringsmiljøet i klassen skal være på topp, da påfyll midt på dagen hjelper til å holde blodsukkeret stabilt. Melk er naturlig rik på vitaminer, mineraler og proteiner kroppen trenger hver dag.

Skjelettet fornyer seg cirka hvert 7. år hele livet. Kroppen tappes hele tiden for kalsium, og tapet må erstattes kontinuerlig med kalsium fra kosten. Melk er den viktigste kalsiumkilden i norsk kosthold, og med 3 glass per dag sikrer du inntaket. Det kan være vanskelig for barn og ungdom å få i seg nok kalsium dersom de ikke drikker melk til lunsj. Du kan når som helst i løpet av skoleåret melde på barnet ditt, men vi oppfordrer alle til å gjøre dette så fort som mulig, og helst før 1. september, slik at skolen fortere får oversikt over de som har meldt seg på.